Behöver ni hyra in eller rekrytera personal? Fyll i en intresseanmälan via länken så kontaktar vi er snart. Ange gärna önskad kompetens och detaljer för att underlätta en snabb och skräddarsydd lösning för er verksamhet.
Auktorisationer & Arbetsmiljölagar
Sverige:
Ansök om Svensk auktorisation all sjukvårdspersonal-
Norge:
För att arbeta som sjukvårdspersonal i Norge krävs en norsk auktorisation som du kan ansöka om elektroniskt via hälsedirektoratets,
Om du jobbar i Norge måste du skaffa ett norskt skattekort. Information om hur du ansöker finns tillgänglig för utländska medborgare, och om du behöver en norsk auktorisation, kan denna ansökas om elektroniskt via Skatteetaten.
Om det är första gången du arbetar i Norge, behöver du genomgå en ID-kontroll på ett skattekontor i landet. Det är viktigt att du bokar en tid för denna kontroll. Under samma besök ansöker du också om ett norskt D-nummer samtidigt som du ansöker om skattekortet. När ditt skattekort är klart, vänligen informera oss så att vi kan hämta det elektroniskt.
Ansök om norskt skattekort:
Danmark:
Läkare-
Sjuksköterskor-
Finland:
Ansök om finsk auktorisation all sjukvårdspersonal och myndigheten för digitalisering och befolkningsdata:
Arbetsmiljölagen och tystnadsplikts
När du arbetar med Stafettbemanning är det av yttersta vikt att du är medveten om viktig information och följer arbetsmiljölagen för att säkerställa ett säkert och laglydigt arbete. Vi tillhandahåller all relevant information om vad som gäller när du arbetar med oss, vilket du bör läsa noggrant innan du påbörjar ditt arbete för att undvika eventuella problem eller oklarheter. Vi kan även hjälpa dig med auktorisation för vårdpersonal i Sverige, Norge, Danmark och Finland - tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp.
Här hittar du:
Antalet svenska läkare som väljer att arbeta i Norge har ökat markant. En granskning av ansökningar om norsk legitimation, utförd av Dagens Medicin, avslöjar en tydlig trend som pekar på Norges ökade popularitet som arbetsland för läkare.
En viktig faktor bakom denna utveckling tros vara de förändrade reglerna kring hyrpersonal i flera svenska regioner. Många läkare är missnöjda med arbetsvillkoren i Sverige och ser Norge som ett attraktivt alternativ, även om det kan finnas fler orsaker bakom trenden.
– Det är en kraftig och tydlig ökning av läkare som söker auktorisation i Norge, vilket signalerar en stark trend, säger Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet, i en intervju med Dagens Medicin.
Statistik från norska Helsedirektoratet visar att antalet svenska läkare som ansöker om norsk legitimation har ökat dramatiskt. Mellan 1 januari och 14 april 2024 ansökte 95 svenska läkare om auktorisation i Norge – en ökning med 125 procent jämfört med samma period 2023, då siffran var 42. År 2022 låg motsvarande siffra på endast 22 ansökningar.
Helsedirektoratet ansvarar för att hantera auktorisationer för sjukvårdspersonal i Norge. För frågor om specifika ansökningar eller ärenden rekommenderas direkt kontakt med myndigheten.
Om du behöver stöd för ansökan eller har frågor relaterade till din situation i ett nordiskt land, kan du fylla i ett kontaktformulär via länken nedan:
Utforska aktuella lediga tjänster på följande sida: Se jobbannonser här
Registrera dig via länken för att få information om nya uppdrag och möjligheter: Registrera dig här
I Norge är sjuksköterskeyrket reglerat enligt lag, vilket innebär att du måste ha auktorisation för att få arbeta som sjuksköterska. Helsedirektoratet ansvarar för auktorisationen. Om du har utbildat dig till sjuksköterska i ett annat land och vill arbeta i Norge, behöver du ansöka om detta hos Helsedirektoratet.
Notera att det inte krävs auktorisation för specialsjuksköterskor i Norge.
När du ansöker om auktorisation eller licens behöver du fylla i en ansökningsblankett och bifoga nödvändiga dokument. Handlingar som är på danska, norska, svenska eller engelska behöver inte översättas.
Arbetsgivaren ansvarar för att säkerställa att din auktorisation är giltig vid anställning.
Vanliga arbetsplatser för sjuksköterskor inkluderar sjukhus samt vård- och omsorgstjänster inom kommuner, exempelvis sjukhem, äldreboenden, hemtjänst, psykiatri, skolhälsa, företagshälsovård och vårdcentraler. Vissa sjuksköterskor arbetar inom forskning, undervisning eller hjälporganisationer.
Norge är uppdelat i fyra regionala hälsoföretag:
Utforska aktuella lediga tjänster på följande sida: Se jobbannonser här
Registrera dig via länken för att få information om nya uppdrag och möjligheter: Registrera dig här
Hej vänliga konsulter!
Enligt det nationella avtalet för bemanningspersonal inom vården, är det nu ett krav att sjuksköterskor och läkare som arbetar som stafett inom regioner genomgår en HLR-utbildning inom de senaste 12 månaderna. Vilken typ av HLR-utbildning som krävs beror på uppdragets specifika behov. Detta gäller oavsett om du är i början av, förnyar eller förlänger ett uppdrag.
Klicka här för mer information.
Vi följer HLR-rådets riktlinjer, och som medarbetare på Stafettbemanning ser vi till att din HLR-utbildning är uppdaterad. Svenska HLR-rådet håller regelbundet utbildningar och skickar inbjudningar till de aktuella kurserna.
Vilka HLR-utbildningar är godkända för vårdkonsulter enligt det nationella avtalet, och vilka utbildningsformer accepteras inte?
För vårdkonsulter som utför bemanningsuppdrag inom regionerna är det viktigt att veta att vissa specifika HLR-utbildningar är obligatoriska. Den avropande enheten avgör vilken typ av HLR-utbildning som krävs, som kan vara S-HLR Vuxen, S-HLR Barn, A-HLR Vuxen eller A-HLR Barn.
Viktigt att notera: Endast praktiska HLR-utbildningar accepteras. Webbaserade eller teoretiska kurser uppfyller inte kraven.
Utbildningar som inte uppfyller kraven:
- Vuxen-HLR i samhället
- Barn-HLR i samhället
- HLR för insatspersonal
Måste vårdkonsulter på regionala uppdrag genomgå HLR-utbildning enligt avtalet?
Ja, för stafettläkare och sjuksköterskor som utför uppdrag inom regionerna är det enligt det nationella avtalet obligatoriskt att ha genomfört en praktisk HLR-utbildning inom de senaste 12 månaderna. Kravet gäller oavsett om du är i början av, förnyar eller förlänger ett uppdrag.
Vad gör du om du redan har ett giltigt HLR-intyg?
- Skicka omedelbart in ditt intyg till oss via e-post på hlr@stafettbemanning.se. Intyget ska vara utfärdat inom de senaste 12 månaderna och måste vara för en praktisk utbildning. Onlineutbildning godkänns inte.
Vad gör du om du inte har genomfört HLR-utbildning ännu?
Stafettbemanning erbjuder utbildningstillfällen för dem som blir aktuella för uppdrag inom regioner där HLR-utbildning krävs. Det är viktigt att du deltar i dessa utbildningar, eftersom vi inte alltid kan erbjuda nya utbildningstillfällen innan uppdraget startar.
- Vi kommer att kontakta dig om du blir aktuell för ett utbildningstillfälle.
- Är du osäker på om du kommer att få erbjudandet? Kontakta din kontaktperson.
Om du redan är bokad för en HLR-utbildning:
- Förbered dig genom att läsa den obligatoriska kurslitteraturen och genomföra webbutbildningen före kursstart.
- Du får detaljerad information om kursen i din bokningsbekräftelse och en påminnelse 48 timmar innan utbildningen äger rum.
Tack för att du ser till att din HLR-utbildning är uppdaterad! Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig.
Vi erbjuder S-HLR och A-HLR-kurser på Göteborgsvägen 51, Sandared. Ta chansen att uppdatera dina kunskaper!
Deltagaren lär sig att utföra effektiv hjärt-lungräddning och använda hjärtstartare, kunskaper som kan vara livräddande i akut situation.
Klicka på länken för att boka tid.
Kursdagar: Tisdagar och torsdagar
Tid: 17.30–19.30
Plats: Göteborgsvägen 51, Sandared och Gamla Stan, Stockholm (enkelt att ta sig från T-Centralen).
Kursinnehåll:
S-HLR riktar sig till sjukvårds- och omsorgspersonal och lär ut hjärt-lungräddning med hjälp av enkla hjälpmedel och hjärtstartare, samt hantering av luftvägsstopp.
S-HLR Vuxen:
Förkunskapskrav:
Målgrupp: Legitimerad personal inom akutsjukvård, anestesi, intensivvård, kardiologi, akutmottagning och ambulanssjukvård.
Kursinnehåll:
A-HLR är en påbyggnadsutbildning till S-HLR och fokuserar på avancerad behandling av patienter med hjärtstopp, inklusive användning av manuell defibrillator och teamträning.
Mål med kursen:
Förkunskapskrav:
Andra kurser vi erbjuder:
- HLR Vuxen med hjärtstartare
- HLR Vuxen med hjärtstartare & akuta sjukdomstillstånd
- HLR Barn med hjärtstartare
- HLR Barn med hjärtstartare & akuta sjukdomar och olycksfall
HLR Vuxen
Lär dig HLR för vuxna och hur du använder en hjärtstartare effektivt. Utbildningen består främst av praktisk träning.
Målgrupp: Alla som vill lära sig HLR för vuxna.
HLR Barn
Lär dig Barn-HLR för åldrarna 0-18 år, användning av hjärtstartare och åtgärder vid luftvägsstopp. Utbildningen består främst av praktisk träning.
Målgrupp: Föräldrar, mor- och farföräldrar, personal inom barnomsorg, skola, och räddningstjänst.
Förkunskapskrav för både HLR Vuxen och Barn:
Rekommenderas att genomföra webbutbildningen på HLR-rådets hemsida.
Kursinnehåll för HLR med akuta sjukdomstillstånd och olycksfall:
Gå igenom vanliga akuta sjukdomstillstånd (t.ex. stroke, diabetes, epilepsi) och olyckor (t.ex. brännskador, fallolyckor, förgiftning), och lär dig hur du agerar vid dessa tillfällen. Kursen varar ca 3 timmar.
För mer information och anmälan till kurserna, kontakta oss! Vi ser fram emot att hjälpa dig att stärka dina kunskaper i HLR.
Telefon: 031 799 95 00
För att säkerställa att du får individuell och högkvalitativ support inför ditt första, kommande eller nuvarande uppdrag, kommer du att ha tillgång till Stafettbemannings journummer eller e-post, som är tillgängligt dygnet runt, året om, alla 365 dagar.
Telefon: 031 799 95 00 eller +47 922 555 40 E-mail: help@stafettbemanning.se
Vi är glada över att få träffa både våra arbetssökande och våra kunder, så tveka inte att besöka oss under våra öppettider.
Drottninggatan 38, 411 07 Göteborg, Sverige
E-post: info@stafettbemanning.se Telefonväxel: 031 799 95 00
Öppet idag | 09:00 – 17:00 |
Vi elsker våre jobbsøkere og kunder, så besøk oss gjerne i åpningstidene våre.
Arctanders Gate 1, 0192 Oslo, Norge
E-post: no@stafettbemanning.se Telefonväxel: +47 922 55 540
Öppet idag | 09:00 – 17:00 |
Registrera dig för att få nyheter och händelser.
Stafettbemanning
Drottninggatan 38, 411 07 Göteborg, Sverige / Arctanders gate 1, 0192 Oslo, Norge
Tel. 031 799 95 00 E-post info@stafettbemanning.se
Copyright © 2022 Stafettbemanning™ - Med ensamrätt.
Stafettbemanning Sverige AB Org.nr: 559497-4288
Vi anställer nu fler!
Söker ständigt:
Vi erbjuder:
Om du registrerar ditt CV hos oss får du flera jobberbjudanden direkt till din e-post eller på SMS.
Om du är intresserad kan du börja med att ansöka här och bifoga ditt CV.
Vi ser fram emot att höra från dig